POVESTI

3 Alimente care ar putea crește riscul de cancer de colon

Cancerul de colon este al doilea tip de cancer cel mai mortal din spatele cancerului pulmonar. În fiecare an, 140.000 de persoane suferă de cancer de colon și până la 50.000 de persoane mor din cauza acestuia. 

Cel mai bun mod de a preveni cancerul de colon este de a lua măsuri preventive.

Dieta dvs. este un factor de risc pentru cancerul de colon. De fapt, anumite alimente vă pot face cu până la 37% mai multe șanse să îl dezvoltați. 

Iată trei alimente care vă pot crește riscul de cancer de colon

Carne procesată și roșie

În timp ce slănina, salamul sau carnea de vită pot părea apetisante, vă recomandăm să aruncați o privire mai atentă asupra cantității din care mâncați.

În 2015, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că carnea procesată (cum ar fi hot dog, slănină, carne de prânz și salam) provoacă cancer. De asemenea, au spus că carnea roșie (cum ar fi carnea de vită, carnea de porc, vițelul și mielul) cauzează probabil și cancerul.

Cercetătorii au descoperit că consumul a 50 de grame de carne procesată în fiecare zi (echivalent cu un hot dog sau patru benzi de slănină) vă poate crește riscul de cancer de colon cu 18%.

Deși raportul nu spune că ar trebui să încetați să mâncați cu totul aceste carne, acesta îndeamnă la prudență și moderare.

Pentru a reduce riscul de cancer de colon, luați în considerare schimbarea cărnii roșii cu carne de pasăre și pește. 

Pâinea albă

La fel ca carnea procesată, cerealele procesate pot crește și riscul de cancer de colon. 

Boabele rafinate din pâinea albă și alte alimente din făină albă pot crește nivelul zahărului din sânge, ceea ce duce la rezistența la insulină. Acest lucru vă poate crește riscul de cancer de colon – precum și alte tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de rinichi. 

Cerealele sunt, de asemenea, o sursă importantă de fibre în dietele oamenilor. Dar, deoarece sunt atât de procesate, alimentele din făină albă nu au la fel de multe fibre ca alimentele din cereale integrale. 

Alegerea pâinii din cereale integrale, a pastelor și a ovăzului vă poate crește aportul de fibre și vă poate reduce riscul de cancer de colon.

Băuturi zaharate Băuturile

Zaharate sunt peste tot. În funcție de locul în care vă aflați, poate fi chiar mai ușor să obțineți un sifon decât o sticlă de apă. 

În timp ce studiile au arătat legătura dintre băuturile zaharoase și obezitatea, ele pot provoca și cancer. 

„Zaharul din băuturi precum sifonul poate duce la inflamații cronice”, a spus dr. Protyniak. Inflamația poate duce la multe tipuri de cancer diferite în tot corpul – inclusiv cancer de colon. ”

Pentru a evita cancerul de colon, înlocuiți băuturile zaharoase cu apă și alte alternative cu conținut scăzut de calorii și cu conținut scăzut de zahăr.

În timp ce există alimente care provoacă cancer de colon, există și alimente care ajută la prevenirea acestuia. 

„Alimentele precum fructele, legumele și cerealele integrale luptă împotriva cancerului de colon”

„Acest lucru este probabil deoarece toate sunt bogate în fibre.”

Deoarece aceste alimente nu vă pot elimina complet riscul de cancer de colon, este totuși necesar să obțineți o colonoscopie de rutină conform recomandărilor medicului dumneavoastră.  MULTA SANATATE LA TOATA LUMEA