Acest fruct de padure extrem de eficient in dizolvarea, eliminarea si prevenirea pietrelor la rinichi

Alunele de pădure, extrem de eficiente în dizolvarea pietrelor la rinichi!

Dr. George D. Pamplona-Roger, autorul cărții Sănătate prin Alimentație menționează următoarele: ”Dr. Valnet, un renumit fitoterapeut francez, subliniază beneficiile alunelor de pădure în prevenirea formării de pietre la rinichi. Includerea lor ca o componentă regulată în dieta celor care suferă de litiază renală, în special în caz de calculi de urați, are rezultate pozitive. O mână de alune de padure în fiecare dimineață are rezultate bune.”

Miezul alunelor este bogat în proteine, fibre, vitaminele A, B, C şi E, precum şi în calciu, fier, fosfor, potasiu, mangan, cupru, magneziu, seleniu, sodiu şi zinc. Alunele conţin ulei aproximativ 60% bogat în acizi graşi şi aminoacizi (alanine, arginina, acid aspartic, acid glutamic şi leucina).

Alunele sunt cea mai bună sursă de vitamina E, conţinând de două ori până la trei ori mai multă decât uleiul de măsline.

Consumul de alune de pădure datorită conţinutului de acizi graşi mononesaturaţi (omega 9) poate preveni obezitatea şi apariţia diabetului de tip 2, prin menţinerea glicemiei din sânge în limite normale. În testele şi studiile epidemiologice realizate s-a constatat că un consum de alune de pădure poate acţiona ca protector împotriva infarctului miocardic.

Florile au proprietăţi antidiareice. Mugurii au efecte sudoripare şi astringente. Scoarţa este folosită ca febrifug, în tratarea malariei.

Beneficii ale consumului de alune de pădure:

Stimulează și îmbunătățește digestia

Oferă protecție pentru sistemul cardiovascular

Contribuie la asigurarea necesarului de proteine

Ajută să-ți menții pielea tânără și sănătoasă

Te ajută să slăbești sau să-ți ții sub control greutatea corporală

Este de folos celor care suferă de intoleranța la gluten

Contribuie la întărirea sistemului imunitar

Te ajută să concepi și să naști copii sănătoși

Te ajută să previi formarea pietrelor la rinichi