O delicatesă! Cartofi copti cu sos de smantana cu marar si usturoi, fragezi, cu coaja rumena si crocanta. Vezi Reteta
Cartofi copti cu sos de smantana cu marar si usturoi, fragezi, cu coaja rumena si crocanta. Daca nu va place mararul puteti folosi patrunjel verde. O reteta simpla de sezon care poate fi adaptata si cu cartofi vechi.
Ingrediente:
1 kg cartofi noi micuți
5-6 linguri ulei măsline
sare, piper, boia, rozmarin
100 gr smântână
2 căței usturoi
câteva fire mărar
Mod de preparare:
Spălați bine cartofii cu un burete abraziv. Ii așezăm în tava ceramică și îi stropim cu ulei apoi îi amestecăm ușor cu mâinile ca să fie curprinși în întregime de ulei.
Condimentăm cu sare, piper, boia dulce și rozmarin. Dăm la cuptor până se rumenesc. Cât stau cartofii la cuptor pregătim sosul.
Punem într-un bol smântâna, usturoiul pisat și mărarul. Adăugăm sare și piper după gust și amestecăm. Turnăm sosul peste cartofii fierbinți. caietulcuretete.com