ALTELE

Un truc simplu pentru ouă fierte perfect, cu coaja intactă. Ce să pui în apă când le fierbi ca să se curețe foarte repede și frumos

ADVERTISING

În afară de rolul lor în detoxifierea organismului și menținerea greutății corporale, lămâile au și o serie de proprietăți mai puțin cunoscute în bucătărie.

Printre acestea se numără și modul în care pot influența fierberea ouălor.

Un truc simplu pentru ouă fierte perfect, cu coaja intactă, chiar și după o fierbere îndelungată, este să le ungi în prealabil cu suc de lămâie.

Pur și simplu, acoperi ouăle crude cu zeamă de lămâie înainte de a le pune la fiert. Vei observa că coaja nu se va mai crăpa în timpul procesului de fierbere.

În plus, zeama de lămâie poate fi folosită și pentru a decoji mai ușor ouăle fierte. Adaugă o linguriță de suc de lămâie în apa în care fierbi ouăle și vei vedea că cojile se vor desprinde mult mai ușor.

ADVERTISING

Te-ar putea interesa si: Cum să vopsești ouăle de Paște fără chimicale. Este MAI UȘOR decât cu vopseaua la plic! Obțineți culori frumoase, extrem de pigmentate

ADVERTISING
ADVERTISING