RETETE

L-aș face în fiecare zi, atât de bun este. Este un desert clasic și rafinat. Cel mai răcoritor tort din lume, cu vișine și pișcoturi

ADVERTISING

Este un desert clasic și rafinat, ideal pentru zilele calde de vară. Combinând fructe proaspete și o cremă delicată, acest tort este o alegere perfectă pentru a răsfăța papilele gustative și a te răcori în timpul sezonului estival.

Ceea ce face acest tort atât de special este ingredientul secret care îi conferă un gust absolut delicios.

Ingrediente:

250 g pișcoturi
10 g gelatină
170 g unt

170 g zahăr
300 ml smântână
300 g iaurt

300 ml frișcă
500 g vișine

ADVERTISING

Ingrediente sirop:

200 ml lapte
2-3 linguri zahăr

Mod de preparare:

1. Într-un vas, caramelizăm 2-3 linguri de zahăr. Adăugăm laptele și amestecăm.

2. Însiropăm pișcoturile în sirop și îi așezăm pe o formă de tort.

ADVERTISING

3. Punem gelatina la hidratat.

4. Într-un vas, amestecăm untul cu zahărul. Adăugăm iaurtul, smântâna, gelatina hidratată și amestecăm bine până la omogenizare. La final, adăugăm frișca bătută și vișinele.

5. Jumătate din cantitatea de cremă, o turnăm peste stratul de pișcoturi. Așezăm un al 2-lea strat de pișcoturi și completăm cu crema rămasă. Punem tortul la frigider pentu câteva ore.

6. La final, decorăm cu glazură de ciocolată.

ADVERTISING

Să îl savurați cu drag! Poftă bună!

ADVERTISING
ADVERTISING