ALTELE

Cu ce să speli hainele îngălbenite la subraț. Trucul care nu dezamăgește niciodată. Iată câteva sfaturi

ADVERTISING

În general, îngălbenirea hainelor la subraț poate fi rezultatul mai multor factori, inclusiv transpirația, produsele de îngrijire personală, deodorantele și acumularea reziduurilor chimice.

Spre exemplu, evită folosirea deodorantelor cu aluminiu pentru că aluminiul din anumite deodorante poate contribui la îngălbenirea hainelor.

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să abordezi această problemă:

Spală hainele imediat

Dacă observi că hainele tale se îngălbenesc la subraț, este recomandat să le speli cât mai curând posibil. Astfel, poți îndepărta transpirația și reziduurile care cauzează îngălbenirea.

Folosește detergenți de încredere

ADVERTISING

Asigură-te că utilizezi un detergent de calitate, care să fie eficient în îndepărtarea petelor și a murdăriei.

Aplică pre-tratament

Înainte de spălare, poți aplica un pre-tratament asupra zonelor îngălbenite, folosind un produs special pentru pete sau o pastă făcută din bicarbonat de sodiu și apă oxigenată. Lasă pre-tratamentul să acționeze conform instrucțiunilor, apoi spală hainele în mod obișnuit.

Spală hainele la temperaturi mai ridicate

ADVERTISING

Dacă materialul și eticheta hainelor permit, poți încerca să le speli la temperaturi mai ridicate pentru a îndepărta petele și reziduurile. Verifică instrucțiunile de spălare de pe eticheta fiecărei haine în parte.

Înmoaie hainele în soluții de înălbire:

În cazul în care îngălbenirea persistă, poți încerca să înmoi hainele în soluții de înălbire sigure pentru materialul respectiv. Asigură-te că respecți instrucțiunile de utilizare ale produsului și testează întotdeauna pe o mică zonă ascunsă înainte de a aplica soluția pe toată haina.

Așadar, trucul eficient este legat de bicarbonatul de sodiu.  Acest ingredient versatil și ușor de găsit în aproape orice bucătărie și la aproape orige magazin are puterea de a elimina petele și de a reda hainelor albul strălucitor.

ADVERTISING

Iată cum să procedezi:

amestecă 4 linguri de bicarbonat de sodiu cu apă caldă. Toarnă apă doar suficient cât să acopere hainele;

pune hainele la înmuiat în amestec și lasă-le în soluție timp de cel puțin patru ore;

clătește hainele cu apă curată și pune-le la uscat;

ADVERTISING
ADVERTISING