MIRACOLUL care înspăimântă Rusia! Savanții nu pot explica minunea

Savanții nu pot explica minunea

În 2002, coșciugul în care se afla Itigilov a fost exhumat și mutat în Ivolginsky datsan (mănăstire). Călugării s-au rugat și au aprins lumânări toată noaptea fără să deschidă sicriul.
Dimineața, un medic legist a deschis coșciugul. Cadavrul era acoperit de sare până la umeri. Capul era singurul lucru care se vedea din Itigilov. Era într-o stare atât de bună încât s-ar putea suspecta că călugărul era încă în viață, averau să afirme ulterior martorii oculari.

„La început, toată lumea a crezut că este un fel de glumă budistă, dar acum nu mai susține nimeni asta. Un expert aa spus că trupul său arată ca cel al unei persoane care a murit acum câteva ore ”, a declarat Yanzhima Vasilieva, directorul Institutului Pandito Hambo Lama Itigilov.
Deși cercetătorilor nu li s-a permis să pună un stetoscop pe pieptul lui Itigilov, călugării au fost de acord să trimită două grame de păr, particule de piele și bucăți de unghii pentru a fi examinate.

„Spectrofotometria în infraroșu a arătat că probele de proteine ​​au caracteristici vii și, atunci când am dezgropat corpul, nu exista miros ca de la un cadavru putrezit și încă nu există”, a declarat și Victor Zvyagin, fost director de identificare la Centrul de examinare medicală criminalistică din Rusia.

Este sau nu Itigilov în viață?

Oamenii de țtiință sunt siguri că Itigilov nu mai este în viață. Analiza pielii arată că bromul din corpul său este de 40 de ori mai mare decât în cazul unei persoane vii. Mai mult, temperatura corpului este cu 20 de grade mai mică decțt a unui om aflat în viață.

Mulți căugări budiști (cu excepția Dalai Lama, care preferă să nu comenteze) susțin contrariul, la fel și miile de pelerini care vin să vadă trupul lui Itigilov. Ei susțin că, de când a fost exhumat sarcofagul, corpul cîlugărului a a luat în greutate aproximatriv 2 kilograme anual. În ultimii șase ani, greutatea corporală totală a crescut cu aproximativ 10 kilograme, iar excesul de umiditate apare uneori pe corp ca și cum trupul ar transpira.

Oamenii de știință cred că au găsit o explicație . Leguminoasele au un nivel ridicat de brom care poate suprima sensibilitatea organismului și poate limita impactul stimulării impulsurilor externe aproape fără a influența acele părți ale creierului care controlează respirația și circulația sângelui.

Există o teorie conform căreia, când Itigilov trăia, el ar fi mâncat în mod deliberat multe leguminoase și apoi, cu ajutorul auto-hipnozei, a oprit funcțiile metabolice vitale ale corpului său. Cu alte cuvinte, s-a scufundat într-o meditație profundă și a intrat într-o stare de anabioză, după care a murit.

Pare viu

Cadavrul lui Itigilov este ațezat acum în sala principală a templului. De la depărtare, trupul îmbrăcat în haine portocalii pare să se afle într-o stare de meditație profundă. Cei care se apropie observă, însă, orificiile goale ale ochilor și obrajii umflați ai unui cadavru. Ultima dată când corpul lui Itigilov a fost examinat a fost în 2005. De atunci, însă, călugării nu au mai permis sî fie examinat și fotografiat, scrie site-ul theculturetrip.com.

CITESTE DE LA INCEPUT