RETETE

O femeie de origine japoneza a înnebunit tot globul cu această prăjitură din 3 ingrediente… Rețeta

O femeie de origine japoneza a înnebunit tot globul cu această prăjitură din 3 ingrediente. Vezi mai jos cum se prepara

Lista de ingrediente:

  • 3 ouă
  • 120 g ciocolată albă
  • 120 g crema de brânză nesărată

Cum se prepara:

Cheesecake japonez din numai 3 ingrediente: desert uşor, rapid şi extrem de gustos, care a devenit tot mai popular în ultima vreme. Încearcă-l şi vei vedea de ce!

Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Puneţi albuşurile la frigider şi preincalziti cuptorul la 170 grade Celsius. Topiţi ciocolată albă la bain marie, amestecând continuu cu ajutorul unei spatule. Puneţi înăuntru crema de brânză nesărată, amestecând uşor până se omogenizează.

Daţi deoparte. Adagati gălbenuşurile, amestecaţi. Scoateţi din frigider albuşurile. Cu ajutorul unui mixer, le bateţi până obţineţi o spumă tare. Puneţi o treime din albuşuri peste crema de brânză. Amestecaţi. Apoi, pe rând, celelalte două treimi, amestecând treptat până la omogenizare.

Pregătiţi un vas termorezistent, puneţi hârtie pergament pe care o ungeti cu ulei. Turnaţi mixtură. Luaţi vasul, ridicaţi-l uşor şi “loviţi-l” de masă de câteva ori, pentru a scoate bulele de aer. Turnaţi nişte apă fierbinte în tava cuptorului, puneţi în mijloc vasul vostru.

Daţi la cuptor astfel: 15 minute la 170 de grade, 15 minute la 160 de grade şi… închideţi focul, lăsând acolo vasul vostru pentru încă 15 minute. Scoateţi şi puneţi la răcit. Pudraţi cu zahăr, dacă doriţi, sau presăraţi fulgi de migdale.