RETETE

Chiftele (Parjoale) cu ciuperci de post. Reteta mamei cu care nu da gres niciodata! Au un gust uimitor

Lista de ingrediente:

ADVERTISING

– 1 kg de ciuperci bine curatate, spalate, fierte si scurse
– 2 cartofi mari
– 1 morcov mare

– 4 catei de usturoi
– o jumătate de legătură de pătrunjel verde şi/sau mărar, in funtie de preferinte, in loc de verdeață, poți adăuga ceapă înăbușită

într-o tigaie
– sare si piper dupa gust
– ulei de prajit
– 4 linguri pesmet sau faina pentru ingrosare si pane

Cum se prepara:

Fierbeţi cartofii şi morcovii în apă (cu coaja). După ce au fiert, se scurg, se toarnă un jet de apă rece peste ei, apoi se decojeșc.

Gătiți ciupercile timp de 25 de minute (sau puțin mai mult în functie de tipul ciupercilor)

ADVERTISING

Dati cartofii, morcovii, usturoiul și ciupercile printr-o maşină de tocat carne sau un blender. Se adauga verdeata tocata marunt (sau ceapa rumenita), sare, piper si doua linguri de faina sau pesmet.

Totul trebuie amestecat bine şi apoi lăsat la frigider pentru aproximativ 20 de minute pentru a face compozitia mai rigidă.

După acest timp, se încălzeşte uleiul într-o tigaie. Luati compozitia cu mâinile și formați din ea bile rotunde, apoi aplatizați-le, stropiţi-le cu făină / pesmet și puneţi-le pe ulei încins.

Sfat: cel mai bine este să puneți o purjoala şi să vedeți cum se comportă la prăjit, dacă se sfărâmă când o răsturnați, trebuie să adăugați mai multă făină în compozitie.

ADVERTISING

Poftă bună !

ADVERTISING
ADVERTISING