RETETE

Rețetă de sarmale de post din caietul bunicii. Sunt absolut delicioase! Gustul senzațional pe care trebuie să-l încerci

ADVERTISING

Rețeta de sarmale de post!

Ingrediente:

1 varză mare
200 g orez
1 ceapă mare
2 morcovi
1 ardei gras
2 linguri ulei de măsline
1 lingură pastă de tomate
1 linguriță boia de ardei dulce
1 linguriță cimbru uscat
sare și piper după gust
frunze de dafin pentru așezat în oală
apă cât să acopere sarmalele

Mod de preparare:

Începe prin pregătirea varzei. Taie baza varzei și îndepărtează frunzele exterioare. Pune varza într-un vas cu apă clocotită și las-o să stea timp de 10-15 minute.

Apoi, scoate frunzele una câte una și pune-le deoparte. Spală orezul sub apă rece și lasă-l să se scurgă bine.

Curăță și toacă ceapa, morcovii și ardeiul gras în cubulețe mici.

ADVERTISING

Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare și călește ceapa, morcovii și ardeiul gras până devin ușor moi. Adaugă orezul și amestecă bine timp de câteva minute, până orezul devine translucid.

Adaugă pasta de tomate, boiaua de ardei dulce, cimbrul, sare și piper după gust. Amestecă bine și lasă compoziția să se răcească.

Ia câte o frunză de varză și pune o lingură de compoziție de orez în mijlocul frunzei. Rulează frunza strâns, îndoind marginile spre interior. Repetă procesul până termini toată compoziția.

Așează frunzele de dafin în fundul unei oale și așază sarmalele una lângă alta, strâns, în oală. Toarnă apă cât să acopere sarmalele și pune capacul pe oală.

ADVERTISING

Pune oala pe foc mediu și lasă sarmalele să fiarbă timp de aproximativ 1 oră sau până când varza este fragedă și orezul este gătit. Servește sarmalele calde, alături de mămăligă sau cartofi copți.

Sper că această rețetă de sarmale de post să îți fie de folos! Poftă bună!

ADVERTISING
ADVERTISING