Prajitura Napoleon, fara coacere! Un desert delicios, gata in 20 de minute. Varianta rapidă a renumitului tort
Salutam cu drag si cu respect toate gospodinele!
Ingrediente:
lapte – 500 ml
budinca de vanilie – 2 pachete
zahar – 2 linguri
unt – 50 g
zahar pudra – pentru decor
biscuiti dreptunghiulari – 17 buc
Mod de preparare:
Turnati laptele in oala, dar pastrati putin deoparte (aproximativ 50 ml). Adaugati doua linguri de zahar si aduceti amestecul la fierbere.
Adaugati doua pachete de praf de budinca in laptele rezervat si amestecati bine pana se omogenizeaza, astfel incat sa nu ramana cocoloase in amestec.
Scoateti budinca fiarta din oala intr-un castron si lasati-o sa se raceasca complet. Adaugati untul inmuiat in crema racita si bateti ambele ingrediente cu un mixer pana cand amestecul devine omogen si cremos.
Asezati un strat continuu de biscuiti intr-o tava dreptunghiulara sau o tava de copt de 20 x 14 cm si turnati peste el amestecul de crema preparat.
Intindeti-o intr-un strat uniform si nivelati suprafata. Apoi puneti al doilea strat de biscuiti peste crema. Dam prajitura pregatita la frigider pentru aproximativ 1 ora sa se raceasca si sa se intareasca.
Se presara suprafata cu zahar pudra, se taie in portii si se serveste. Puteti inmuia biscuitii in lapte pentru a fi mai pufosi, dar daca ii lasati destul timp la frigider se vor fragezii datorita cremei.
Pofta buna!