STIRI NOI

Va fi o taxă din 2027 pe care o va plăti fiecare cetățean european. România va fi obligată să impoziteze fiecare gospodărie

ADVERTISING

”Va fi o taxă din 2027 pe care o va plăti fiecare cetățean european, nu este doar România, ci se aplică pentru toate cele 27 de state europene.

Spre surprinderea mea, chiar și pe ultima sută de metri, (o parte din statele membre – n.r.) au fost extrem, extrem de ambițioase și nu a vrut să audă nimeni nicio secundă despre eliminarea acestor taxe noi, în ciuda discuțiilor și a obiecțiunilor și în ciuda situației actuale, în ciuda războiului”, a precizat Tanczos Barna.

Amprenta de carbon reprezintă emisiile totale de gaze cu efect de seră pe care o companie, o organizație, un eveniment sau o persoană le produce într-o anumită perioadă.

Fiecare gospodărie va avea o nouă taxă. România va fi obligată să impoziteze fiecare gospodărie. Taxa va fi calculată în funcție de gradul de poluare pe care aceasta îl generează.

Ce valoare are impozitul pe amprenta de carbon

”În primul și în primul rând, deciziile vizează reducerea emisiilor de carbon în sectorul rezidențial și sectorul de mobilitate.

ADVERTISING

Sectorul rezidențial înseamnă că Fondul social de climă, care se constituie din 2027, se va alimenta prin introducere a unor taxe de carbon la nivelul fiecărui cetățean care locuiește undeva în UE șicare, prin încălzirea locuinței sau prin folosirea energiilor emițătoare de dioxid de carbon, poluează.

Acest lucru înseamnă că la nivelul fiecărei gospodării se va calcula amprenta de carbon și se vor aplica niște taxe”a anunțat ministrul Mediului.

Acesta a explicat că ” cel mai simplu exemplu este taxa pe gaz, pe gazele naturale care se ard practic în centrale individuale la nivelul fiecărui apartament”

Va fi o taxă din 2027 pe care o va plăti fiecare cetățean european, nu este doar România, ci se aplică pentru toate cele 27 de state europene” a precizat demnitarul.

ADVERTISING
ADVERTISING
ADVERTISING