ALTELE

Ai pus verdețuri la congelator? E greșit. Cum trebuie păstrate de fapt ca să nu-și piardă aroma… Puține gospodine știu cum se congelează corect

ADVERTISEMENT

Dacă și tu obișnuiești să pui verdeață la congelator, află că s-ar putea ca metoda ta să fie greșită. Puține gospodine știu cum se congelează corect pătrunjelul și mărarul pentru a le păstra prospețimea.

Nu mai folosi pungile de plastic pentru congelare, ci apelează la alte metode și vei vedea că savoarea plantelor se păstrează mult mai bine!

Verdeața pe care vrei sa o congelezi trebuie să fie foarte proaspătă. Trebuie spălată bine sub jet de apa și apoi foarte bine scursă de apă cu șervețele absorbante.

Ierburi sub formă de cuburi de gheață

Spălați ierburile, uscați-le și îndepărtați-le de tulpini.

Tăiați-le, dacă este necesar, sau pur și simplu presați-le în tăvițe pentru cuburi de gheață și stropiți-le cu puțină apă pentru a le umple, astfel încât să se formeze un cub atunci când sunt congelate.

Puteți, de asemenea, să procesați ierburile cu puțină apă ca bază, ca în varianta cu ulei de mai sus, și apoi să faceți cuburi. Când sunteți gata, scoateți cuburile în pungi de congelare.

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT