Acest CEAI poate crea probleme grave ficatului

Ceaiul verde poate crea probleme ale ficatului!!!

Ceaiul verde are un aport caloric scazut si este des folosit in curele de slabire. Consumat insa in exces poate crea probleme ale ficatului si declansa hepatita.  Cele mai periculoase sunt suplimentele pe bază de ceai verde întrucât o cantitate mai mare decât este tolerată de corp poate fi o adevărată o catastrofă.

Un raport medical publicat în British Medical Journal (BMJ) Case Reports a prezentat cazul unei adolescente de 16 ani care a baut zilnic cate 3 cani de ceai verde pentru a slabi. A fost diagnosticata ulterior cu hepatita. Ea cumpărase ceaiul de pe internet și îl consumase zilnic mai multe luni pentru a scăpa de kilogramele în plus.

In urma analizelor, medicii au constatat că unul dintre ingredientele din ceaiul verde pe care aceasta îl bea, teina, ar fi provocat hepatita în cazul tinerei. Ceaiul verde a mai fost asociat cu efecte negative asupra în trecut, afectând în special ficatul. Mai mulți cercetători au publicat articole științifice care arată că mai mulți pacienţi s-au îmbolnăvit în urma consumului unor extracte din ceai verde.

Ceaiul verde devine periculos în special din cauza pesticidelor existente pe frunzele din care se prepară, dar și a săculeților de plastic în care este ambalat. În contact cu apa fierbinte se eliberează foarte multe particule de plastic în corp, care în timp pot provoca probleme digestive.

O tânără din Anglia a făcut hepatită după ce a băut trei ceşti de ceai verde pe zi

O tânără din Anglia a făcut hepatită după ce a băut trei ceşti de ceai verde pe zi. Fata de 16 ani s-a prezentat la medic pentru simptome de greaţă, ameţeli şi dureri de stomac. Medicul a diagnosticat-o greşit cu infecţie urinară, pentru care i-a prescris antibiotice. După administrarea acestor medicamente, starea tinerei s-a înrăutăţit. Ea a mers din nou la spital, unde medicii i-au pus diagnosticul de hepatită.

Când a ajuns la spital, tânăra avea icter, au explicat medicii în raportul medical, publicat în British Medical Journal (BMJ) Case Reports. Hepatita, o boală inflamatorie a ficatului, se dezvoltă din cauza unui virus sau când ficatul este expus la substanţe toxice precum alcoolul, drogurile sau unele medicamente luate în exces.

În cazul tinerei respective, care nu a consumat nici alcool, nici droguri, hepatita a fost declanşată de ceaiul verde (Camellia Sinensis) consumat în exces pentru a slăbi. Fata a mărturisit că a cumpărat ceaiul verde de pe internet şi a băut trei căni pe zi, timp de câteva luni.

Pentru că ingredientele de pe cutia de ceai erau scrise în chineză, ea nu a ştiut ce conţine produsul. După efectuarea unor analize, medicii au dezvăluit că un ingredient prezent în ceaiul verde, teina, ar fi provocat hepatita în cazul tinerei. Pe internet sunt disponibile numeroase remedii pe bază de plante, inclusiv ceai verde şi suplimente cu teină, atrag atenţia medicii.

Ceaiul verde a mai fost asociat cu efecte dăunătoare asupra ficatului în trecut. Potrivit cercetătorilor, există numeroase cazuri raportate în publicaţiile medicale de pacienţi care se îmbolnăvesc în urma consumului unor extracte din ceai verde. Cu toate acestea, autorii dau asigurări că ceaiul verde rămâne o băutură bună pentru sănătate, mai ales pentru că este bogată în antioxidanţi.

Ei subliniază că mai degrabă ingredientele adăugate în ceai sunt periculoase, şi nu frunzele de ceai. Medicii îşi exprimă îngrijorarea cu privire la cunoştinţele limitate ale oamenilor cu privire la plante şi deseori utilizatorii subestimează acţiunea acestora.

„Nu voi mai cumpăra niciodată ceai de pe internet sau pastile pentru slăbit. Oamenii ar trebui să fie mai atenţi la ceea ce cumpără de pe internet şi la efectele secundare”, a declarat tânăra pacientă, care s-a vindecat de hepatită după o perioadă de spitalizare.