POVESTI

Alimentul ieftin, este plin de vitamine si minerale!!! Te ajuta sa slabesti si amelioreaza multe boli

ADVERTISING

Mulțumită componentelor sale, drojdia brutarului sau drojdia de bere este o sursă extraordinară de nutrienți. Pe lângă utilizările sale culinare, drojdia este aliatul perfect pentru păstrarea sănătății și a frumuseții pielii, a unghiilor și a părului.

Drojdia conține 16 aminoacizi, 14 minerale (calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, cupru etc.) și 17 vitamine (B1, B2, B6, B12 etc.). Drojdia de bere este folosită pentru prepararea pâinii și a unor băuturi alcoolice. În trecut, drojdia era cunoscută sub numele de „nămol de bere” și considerată drept un „medicament divin”.

Fiind extrem de bogată în aminoacizi, proteine, minerale și vitamine, drojdia de bere este recomandată și ca supliment nutritiv, în special în cazul persoanelor care suferă de anemie sau care nu au rezistență la efort.

Studiile au arătat că drojdia de bere este indicată în toate afecțiunile intestinale. Consumul de drojdie de bere reglează nivelul colesterolului, aduce la valorile normale tensiunea arterială și favorizează miocardului.

Studii comparative efectuate au arătat că persoanele cu boli cardiace care consumă sistematic acest supliment alimentar au cu 30% mai putine probleme decât cei care nu îl consumă.

ADVERTISING

Drojdia de bere poate fi folosită sub trei forme diferite: – capsule sau tablete ; – sub formă de pudră ; – clasicul cub de drojdie . Cum se consumă drojdia de bere?

Drojdia proaspătă se consumă cu miere: se amestecă o linguriţă de drojdie cu două linguriţe cu miere de albine, până când se obţine o pastă omogenă. Doza zilnică pentru un adult este de 3 linguriţe. Se administrează pe stomacul gol dimineaţa, la prânz şi seara.

Drojdia uscată se dizolvă, de exemplu, în jumătate de litru de suc de morcovi (preparat acasă cu storcătorul electric). Se amestecă două linguriţe cu praf de drojdie uscată cu sucul şi se păstrează la frigider.

Se bea întreaga cantitate de preparat într-o zi, în 3 reprize, dimineața, la prânz și seara. Când folosim drojdia de bere? Balonări ale stomacului . Simțiți că stomacul e ca un balon? Drojdia este soluția ideală pentru îmbunătățirea digestiei.

ADVERTISING

Acest probiotic natural este cel mai bun aliat pentru problemele digestive întrucât stimulează flora intestinală. Amestecați puțină pudră de drojdie cu apă calduță (într-un pahar) și consumați această băutură.

Îngrijirea feței – Piele grasă și aspect uleios al tenului? Drojdia este exact ceea ce vă trebuie, ajutându-vă să vă curățați fața de excesul de sebum. Pentru un efect mai rapid, este bine să pregătiți o mască. Puteți folosi drojdia de bere și în cazul în care aveți tenul uscat.

Pentru pregătirea măștii, amestecați un pliculeț de pudră de drojdie sau un cub de drojdie proaspătă cu apă călduță. Se lasă să se odihnească timp de 30 de minute. Într-un bol separat, amestecați bine un gălbenuș de ou cu o lingură de germeni de grâu. La final, se combină acest mix cu drojdia amestecată cu apă călduță și se aplică compoziția pe față.

Lăsați masca să acționeze timp de 15 minute, după care clătiți-vă bine cu apă călduță. Luptă împotrivia acneei, a coșurilor și a ridurilor . Datorită proprietăților sale antibacteriene, drojdia este folosită împotriva acneei faciale cronice.

ADVERTISING

Drojdia de bere curăță și reîmprospătează pielea, o face mai moale și mai mătăsoasă și are capacitatea de a regenera pielea uscată sau deteriorată. Pentru a obține cele mai bune rezultate pe termen lung, folosiți o mască de drojdie și lapte și aplicați-o pe zona afectată, de două ori pe săptămână, timp de două luni.

Aveți nevoie de: – un cub de drojdie proaspată ; – 3 linguri de lapte . Încălziți laptele la foc mic, adăugați cubul de drojdie și amestecați până la omogeniare. Aplicați masca (folosind o pensulă) pe față și pe gât și lăsați-o să acționesze preț de 15 minute. Dați jos masca folosind apă călduță și clătiți apoi cu apă rece.

ADVERTISING
ADVERTISING