Ceaiul care elimină oboseala, întărește sistemul imunitar și reglează tensiunea arterială

Ceaiul, mai ales cel făcut cu lămâie este foarte eficient în general pentru sănătate. De exemplu, detoxifiază ficatul, reglează tensiunea arterială și multe altele. Ceaiul cu lămâie are foarte multă vitamina C și datorită acestului lucru organismul nostru are numai de câștigat.

Așa că îl poți bea în fiecare zi pentru un efect și mai puternic. pentru că este și un foarte bun antiseptic, acesta tratează acneea, dar și alte probleme pe care le poate avea pielea.

Pentru când tot organismul este epuizat, ceaiul cu lămâie devine un energizant natural extrem de util. Datorită conținutului de lămâie din ceai ne concentrăm mai ușor, dar și creierul funcționează la capacitate mai mare.

Ceaiul ajută de asemenea și ficatul, vindecă gripa, previne și chiar elimină pietrele la rinichi și scade nivelul de colesterol din sânge. Pentru că stabilizează bătăile inimii și elimină senzația de vomă sau amețelile, ceaiul cu lămâie este recomandat chiar și cardiacilor.

Pe de altă parte la fel de eficientă este doar lămâia consumată ca atare sau cu limonadă.

Lămâia este extrem de benefică atât pentru afecțiunile pe care le poate suferi pielea, îți întărește vasele de sânge, dar și previne anumite forme de cancer.

Când ești răcit vitamina C este cel mai important aliat al tău care te va proteja de viruși și de microbi. De asemenea tot vitamina C distruge radicalii liberi.

Cu ajutorul lămâiei îți poți restabili colagenul sau îți poți vindeca răni. Acidul citric din lămâie previne apariția pietrelor la rinichi. De asemenea poți să bei zilnic câte doi litri de limonadă cu foarte puțin zahăr sau chiar deloc dacă vrei să obții pentru organismul tău efectele pe care ți le dă orice medicament pe bază de citrat.

Sucul de lămâie are foarte multe substanțe de origine vegetală care ajută venele să devină mai rezistente. proetejează împotriva apariției cancerului de sân.

Sau cel puțin acest lucru este susținut de specialiștii care studiază influența limonenei, o substanță care se află în coaja de lămâie, asupra organismului.

Pe lângă beneficiile pe care le are asupra sângelui, lămâia îți poate regla ph-ul sangvin. Vei putea scpa de bacteriile din pielea și respectiv de acnee.

În cazul în care ai febră și nu ai pastile în acest sens, poți folosi lămâia. Fă-ți la fiecare două ore niște ceai în care să pui lămâie și febra va scădea vizibil.

Lămâia te ajută de asemenea să îți păstrezi pielea tânără și țesuturile puternice, și din acest motiv se spune că împiedică îmbâtrânirea.