ALTELE

Plante aducătoare de noroc! Dacă porți frunza asta în buzunar nu mai ai probleme cu dragostea sau cu banii

ADVERTISEMENT

Plantele au fost folosite în cadrul ritualurilor aducătoare de noroc încă din vremea Antichității. Fiecare popor deține superstiții, obiceiuri și tradiții legate de anumite plante, acestea făcând mare parte din cultura respectivă.

De asemenea, plantele au avut și un rol medicinal, având caracteristici binefăcătoare și multiple beneficii pentru organismul uman.

În plus, unele dintre aceste plante au rolul de a alunga ghinionul din casă, aducând, în schimb, noroc și o stare de bine.

Plante aducătoare de noroc

Oregano

Oregano se folosește ca medicament de secole, în special în medicina tradițională chineză, fiind benefic atât în tratarea afecțiunilor fizice, cât și emoționale.

În plus, oregano este asociat cu fericirea, pacea, iubirea și armonia, iar tradiția populară spune că este aducător de bani. În trecut, în Italia se spălau pereții caselor cu ceai de frunze de oregano pentru a îndepărta spiritele rele și energia negativă.

ADVERTISEMENT

Trifoi

Despre trifoiul cu patru foi știm deja că aduce noroc, fiind o plantă importantă pentru tradiția românească. Pentru a alunga spiritele rele din casă, trebuie să înmuiați o creangă de busuioc într-o soluție formată dintr-o lingură de trifoi uscat, oțet și apă sfințită. Stropiți apoi, pe la colțurile camerelor pentru a scăpa de energia negativă.

Busuioc

Busuiocul mai este cunoscut și sub numele de planta spiritului și este un protector al familiei. Pentru a scăpa de energia negativă din casă și de certurile conjugale, ardeți uleiuri esențiale de busuioc. În plus, busuiocul, atât folosit în mâncare, cât și în casă, ca plantă aromatică, are abilitatea de a calma sistemul nervos.

Păstrează această frunză în buzunar pentru a alunga duhurile rele. 6 plante cu puteri magice care aduc noroc
Ulei de lemn de santal, un ulei esențial biblic

ADVERTISEMENT

Lemnul de santal

Despre uleiul din lemn de santal se spune că are puteri tămăduitoare, făcând parte din cele doisprezece uleiuri esențiale biblice. Acest ulei este menționat de mai multe ori în Sfânta Scriptură, însă a fost folosit și în ritualurile de meditație a altor culturi.
Spre exemplu, în India, uleiul de lemn de santal este utilizat în cadrul meditațiilor, fiind coniderat un ulei sfânt care are abilitatea de a calma mintea și de a conecta omul cu Energiea Cosmică, numită “Meditaţia Infinită”.

În plus, uleiul de lemn de santal este folosit împotriva stresului, având capacitatea de a calma sistemul nervos. Nu doar uleiul de lemn de santal este benefic, ci și pulberea de lemn de santal care a fost folosită în cadrul ritualurilor de protecție care aveau scopul de a elimina spiritele rele și energia negativă.

Rozmarin

În spitalele din Europa s-au ars crenguțe de rozmarin pentru a purifica aerul până în secolul XX, fiind o plantă folosită încă din Antichitate. Rozmarinul a fost folosit atât ca plantă medicinală, dar și ca element ritualic și condiment.

Având origini mediteraneene, rozmarinul a fost folosit în ritualuri pentru iubire, fericire și prosperitate. Uleiul de rozmarin ajută la îndepărtarea energiei negative, fiind asociat cu prietenia și dezvoltarea puterii mintale.

ADVERTISEMENT

Usturoi

Usturoiul a fost mereu utilizat pentru îndepărtarea spiritelor rele și a strigoilor. În anumite localități din România, oamenii ung, și în ziua de astăzi, tocurile ferestrelor și ușilor cu usturoi pentru a îndepărta răul din case. În plus, usturoiul ne apăra de ghinioane, de farmece și de spiritele rele.

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT