ALTELE

Pregătirile pentru sărbători sunt în toi! Se spală în Ajun de Crăciun, pe 24 decembrie? Răspunsul clar dat de preoți

ADVERTISING

Se spală în Ajun de Crăciun, pe 24 decembrie 2023? Pregătirile pentru sărbători sunt în toi. Gospodinele se întreabă, an de an, dacă pot spăla chiar în Ajunul Crăciunului. Iată răspunsul mai jos!

Se spală rufe în Ajunul Crăciunului? Multe gospodine se întreabă dacă pot să își facă planuri legate de curățenie, iar acestea să încludă și spălatul rufelor.

Gospodinele pot spăla rufe în ziua de Ajun

Până să ajungem în ziua de Crăciun, ziua cu masa îmbelșugată și cadouri sub brad, trecem prin ziua de Ajun, care pică, conform calendarului, vineri, când nu este nicio sărbătoare cu cruce roșie. Cu alte cuvinte, gospodinele pot spăla în ziua de Ajun.

Ce să nu faci în noaptea de Ajun

Legat de superstiții, acestea sunt întâlnite mai degrabă în noaptea de Ajun, atunci când se spune că nu e bine să deschizi ușa nimănui pentru că ne va zbura norocul din casă. 

O altă superstiție legată tot de această noapte este că nu e bine să te prindă seara în grajdul cu fân, cu atât mai mult să dormi în el în această noapte.

ADVERTISING

Cât despre ce e bine să faci în ziua de Ajun, se spune că nu trebuie să mănânci nimic pentru a avea noroc tot anul ce urmează.

ADVERTISING
ADVERTISING