Sănătate & Wellness

Atât pentru sănătate cât şi pentru frumuseţe, strugurii sunt nişte fructe cu adevărat remarcabile

ADVERTISING

Strugurii sunt, după portocale, cele mai cultivate fructe de pe pământ. Nici nu e de mirare, întrucât beneficiile lor sunt imense! Atât pentru sănătate cât şi pentru frumuseţe, strugurii sunt nişte fructe cu adevărat remarcabile

Se afirma tot mai des ca strugurii negri sunt mai bogati in nutrienti decat cei albi. In compozitia strugurilor negri, de fapt o culoare intermediara, intre indogo si negru si visiniul cel mai inchis, intra resveratrolul, o minunatie de antioxidant, care neutralizeaza efectul radicalilor liberi si previne oxidarea celulara, principala cauza a imbatranirii premature.

Ce se întâmplă în corpul tău după ce bei un pahar de must

Consumul de struguri proaspeti si must li se recomanda persoanelor anemice, dar si fumatorilor inraiti deoarece prin bogatia lor in substante nutritive pot neutraliza efectele tutunului.

Pentru ca are un continut ridicat de lecitina, mustul este un medicament natural pentru sistemul nervos, fara reactii adverse si dependenta. Mustul se recomanda in curele rapide de dezintoxicare, persoanelor care depun un intens efort intelectual, dar si ca diuretic pentru tratarea bolilor de rinichi cronice.

De asemenea, mustul este un excelent intaritor pentru persoanele grav bolnave si convalescente.

ADVERTISING

Beneficiile uimitoare ale strugurilor:

Se pare că resveratrolul, această substanţă cu efect antioxidantă, declanşează producerea unui hormon numit adiponectină care protejează vasele de sânge împotriva inflamaţiilor, creşte toleranţa la glucoză, îmbunătăţeşte funcţia de producere a insulinei şi împiedică instalarea sindromului metabolic şi a afecţiunilor cardiace.

Strugurii sunt, după portocale, cele mai cultivate fructe de pe pământ.

Nici nu e de mirare, întrucât beneficiile lor sunt imense! Atât pentru sănătate cât şi pentru frumuseţe, strugurii sunt nişte fructe cu adevărat remarcabile!

Buni pentru inimă şi ficat:

Strugurii stimulează funcţionarea ficatului şi, totodată, sunt buni şi pentru inimă. Mulţumită polifenolilor, strugurii negri protejează inima şi previn formarea cheagurilor de sânge.

ADVERTISING

Energie cât încape:

Conţinutul bogat în glucide este foarte bine asimilat de organism, mulţumită prezenţei vitaminei B, ceea ce duce la o funcţionare corectă a sistemului muscular şi nervos. Strugurii sunt aşadar un furnizor important de tonus, având mari adepţi printre copii şi sportivi.

O precizare importantă: strugurii trebuie consumaţi cu tot cu coajă pentru a avea efectele terapeutice scontate. Oricât vi s-ar părea de amăruie, înecăcioasă ori neplăcută la gust, acceptaţi ideea că trebuie să mestecaţi bine şi să înghiţişi această coajă. De ce? Pentru că în coajă i în micul strat gelatinos dintre ea şi pulpa fructului se află cele mai valoroase substanţe sub aspect terapeutic.

ADVERTISING
ADVERTISING