Sănătate & Wellness

Vin de măceșe: inima devine nouă și pietrele la rinichi dispar! S-a dovedit științific că acestea conțin aproape toate vitaminele de care are nevoie corpul nostru

ADVERTISING

Șoldurile sunt un fruct neobișnuit de util și nemeritat subestimat. S-a dovedit științific că acestea conțin aproape toate vitaminele de care are nevoie corpul nostru, ceea ce le face o adevărată vitamină bombă pentru iarnă.

Cu vinul de măceș ușor de făcut, inima începe să funcționeze ca și cum pietrele la rinichi dispar. Oțetul de măceșe este ideal pentru aromarea salatelor.

De asemenea, îl puteți folosi pentru consumul zilnic – o lingură din acesta duce la detoxifierea completă a corpului, scade nivelul colesterolului rău și ne încarcă cu energia necesară. Vă vom oferi o rețetă cu care puteți face în mod constant vin de măceș și oțet de măceșe.

Produse necesare: 500 de grame de măceșe; 500 de grame de zahăr; 2 linguri suc de lamaie; 2,5 litri de apă, 1/2 cub de drojdie.

Pregătire

măcinați măceșii, astfel încât să-și elibereze toate sucurile utile. Puneți măceșii într-un tub de 5 litri cu apă minerală.

ADVERTISING

Se adaugă acidul citric.
Se dizolvă zahărul în 2,5 litri de apă și se adaugă la șolduri.

Se dizolvă o jumătate de cub de drojdie în puțină apă călduță și se fermentează amestecul. Lăsați tubul la temperatura camerei, fără capac, și acoperiți deschiderea cu pânză de brânză.

Agitați tubul o dată pe zi. După 10 zile vinul ar trebui să fie gata. Strecurați-l, readuceți partea groasă înapoi în tub și repetați procedura, omitând adăugarea de drojdie.

În alte zece zile veți avea oa doua doză de vin, pe care o vom transforma în oțet de măceșe. Pentru a face acest lucru, adăugați puțin burete de oțet din oțet de casă.

ADVERTISING

Dacă nu aveți o ciupercă, adăugați 2-3 linguri de oțet natural de casă cumpărat de pe piață sau de la un magazin de alimente organice. Lăsați din nou tubul deschis la temperatura camerei și agitați bine amestecul din când în când. Oțetul este gata când îți plac gustul și aciditatea.

Aici procesul este mult mai lent decât transformarea șoldurilor în vin, așa că aveți răbdare. Se strecoară și se toarnă în sticle de sticlă. A se păstra într-un loc răcoros, în afara razelor solare directe, scrie batranete.com.

ADVERTISING
ADVERTISING